Районна избирателна комисия Ямбол


РЕШЕНИЕ
№ 7-ЕП/НС
Ямбол, 22.04.2024

ОТНОСНО: Създаване на работни групи от специалисти, които да подпомагат дейността на РИК Ямбол, определяне на техните функции, периодът на подпомагане, размерът на възнаграждението за всеки един специалист и назначаване на персонален състав на всяка група, при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

На основание  чл.63  от Изборния кодекс и т.1.6 от Решение №3053-ЕП/НС от 09.04.2024г. на ЦИК, Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район - Ямболски,

РЕШИ:

I.Създава работна група от специалисти-експерти към РИК Ямбол, които да подпомагат работата на комисията в състав до трима експерти;

  1. Определя функциите, които следва да изпълняват специалистите - експерти, както следва:
  • Поддържа база данни на СИК/ПСИК и актуализира същите на основание взетите решения на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район – Ямболски;
  • Изготвя удостоверения на назначените членове на СИК и регистрираните застъпници;
  • Поддържа електронния регистър на жалбите и сигналите, като своевременно попълва регистъра след предоставянето му от член на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район - Ямболски;
  • Поддържа регистъра на застъпниците;
  • Поддържа публичен регистър на кандидатските листи;
  • Актуализира информацията на Интернет страницата на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район - Ямболски, като своевременно публикува взетите от комисията решения, подготвения дневен ред за насрочените заседания на комисията, протоколите от заседанията на комисията, както и изготвените от нея съобщения, по реда, определен с приетата от ЦИК процедура за актуализиране.
  • Подпомага комисията в изборния ден;
  • Подпомага комисията след изборния ден при архивиране на документацията на комисията;
  • Изпълнява и други функции, възложени от Районната избирателна комисия;
  1. Определя период на специалистите – експерти за изпълняване на горните функции при подпомагане дейността на РИК Ямбол - от датата на постановяване на настоящото решение – 22.04.2024г. до 23.06.2024г. (14 дни след произвеждане на изборите).
  2. Определя брутно месечно възнаграждение на всеки един специалист – експерт към РИК Ямбол, съгласно последна методика на ЦИК, касаеща специалистите към Решение №660-НС/07.08.14г., а именно две МРЗ + 50% от една МРЗ, поради провеждане на два вида избори.
  3. Определя персонален състав на работна група от специалисти-експерти към РИК Ямбол, като назначава за специалисти-експерти следните лица:

Виктор Даниелов Василев с ЕГН:

Иван Ангелов Кръстев с ЕГН:

Карина Канева Канева с ЕГН:

II.Създава работна група от специалисти-технически сътрудници към РИК Ямбол, които да подпомагат работата на комисията в състав до четирима сътрудници;

  1. Определя функциите, които следва да изпълняват специалистите – технически сътрудници, както следва:
  • Протоколиране на заседанията на комисията.
  • Организиране и подреждане на текущата документация на комисията.
  • Компютърна обработка на данни и организиране на текуща информация, изготвяне на таблици и др.
  • Техническо подпомагане на членовете на комисията.
  • Подпомагане на комисията в изборния ден, включително при приемане на изборните книжа от СИК и при подготовка на книжата и материалите за предаването им на ЦИК.
  • Подпомагане на комисията след изборния ден при архивиране на документацията на комисията.
  • Изпълняване и на други функции, възложени му от Районна избирателна комисия Ямбол.
  1. Определя период на специалистите – технически сътрудници за изпълняване на горните функции при подпомагане дейността на РИК Ямбол - - от датата на постановяване на настоящото решение – 22.04.2024г. до 23.06.2024г. (14 дни след произвеждане на изборите).
  2. Определя брутно месечно възнаграждение на всеки един специалист – технически сътрудник към РИК Ямбол, съгласно последна методика на ЦИК, касаеща специалистите към Решение №660-НС/07.08.14г., а именно една МРЗ + 50% от една МРЗ, поради провеждане на два вида избори.
  3. Определя персонален състав на работна група от специалисти-технически сътрудници към РИК Ямбол, като назначава за специалисти-технически сътрудници следните лица:

Анета Георгиева Янузова с ЕГН:

Елена Иванова Петрова-Симеонова с ЕГН:

Милена Христова Иванова с ЕГН:

III. Граждански договори с определените от Районна избирателна комисия Ямбол лица се сключва от Областен управител на област Ямбол.

Екземпляр от настоящото решение да се представи на Областен управител на област Ямбол за съгласуване и сключване на граждански договори с определените лица.

Настоящото решение на РИК е обявено съгласно чл.72, ал.2 от ИК и същото подлежи на оспорване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му, по реда на чл. 73 от ИК.

Председател: Ани Стефанова Канева

Секретар: Красимира Костадинова Иванова-Атанасова

* Публикувано на 22.04.2024 в 16:28 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 21-НС / 02.05.2024

    относно: Регистрация на кандидатска листа за народни представители на коалиция БСП за България в Тридесет и първи изборен район Ямболски, при произвеждане на изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 20-НС / 02.05.2024

    относно: Регистрация на кандидатска листа за народни представители на партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ в Тридесет и първи изборен район Ямболски, при произвеждане на изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 19-НС / 02.05.2024

    относно: Регистрация на кандидатска листа за народни представители на Политическа партия ,,МОРАЛ ЕДИНСТВО ЧЕСТ“ в Тридесет и първи изборен район Ямболски, при произвеждане на изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

всички решения